Digital Electronics

Körspelets styrhjulkontroll utan hjulet

Av någon anledning får det här projektet att tänka på ljuscyklerna i Tron. Du vet, cykeln bildar sig runt ryttaren efter att de tagit på trollstaven som utgör sina kontroller? Visst kommer du inte att se en bilform ur tunn luft, men den här körregulatorn låter dig ta tag i ingenting för att styra ett tävlingsspel.

Du kan se att det använder en Kinect för att kartlägga spelarens kropp och konvertera dina rörelser till rörelsekontroll. Demo-videoen inbäddad under vikningen visar kalibreringssteget, följt av tillgängliga kontrollalternativ. Skjuter ratten framåt slår på den nitrous, lutande framåt eller bakåt accelererar och bromsar, och några få armsignaler låter dig navigera i spelmenyerna.

Detta fungerar genom att kartlägga gester till tangenttryckningar. [Rajarshi Roy] berättar för oss att det finns ett mycket rå kodpaket tillgängligt i sitt förråd, men planen är att rengöra den i helgen. De kommer också att fungera på en wiki, dokumentation och en handledning om att undervisa programvaran nya gester.

Vi vet bara inte vad vi gillar bättre, eftersom Kinect förlängs som en spelkontroll som den här, eller med den i robotik som den quadcopter.