Digital Electronics

Android Wear Smartwatch SDK erbjöd sig nu att ladda ner

tillbaka i mars, Google tände den ordspråkiga blå touchpaper till invånarna på Smartwatch -marknaden med uttalandet om Android Wear, en variant av dess berömda mobilprogramvaruapplikation som utvecklats särskilt för de framväxande Wearables Market. Vid den tiden introducerade Mountain View -verksamheten på samma sätt en förhandsgranskning av designer av Android Wear’s SDK för att devs ska sjunka sina tänder i, såväl som idag, vid I/O har Android Wear SDK introducerats i sin helhet.

Det San Francisco-baserade Designer-evenemanget är Googles programvaruapplikationsshow-stycke, liksom i år har sett ett överflöd av tillkännagivanden som rör ett antal olika områden i det tekniska spektrumet. Vi förstod väl i att främja morgonens roguishness att Android Wear skulle vara högt uppe på dagordningen, liksom på en grundton som såg både LG G -vyn såväl som Samsungs utrustning online gå upp för förbeställning, Google exponerade på samma sätt att den helt -Fledged Android Wear SDK skulle börja rulla ut.

Så, vad inkluderar den nya SDK att förhandsvisningen inte gjorde det? Tja, särskilt kan designers nu använda SDK för att producera personliga UI: er, vilket är ett enormt språng från den extremt begränsade listan över val som Android Wear -älskare hittills har begränsats till. Medan förhandsgranskningen bara verkligen gjorde det möjligt för en designer att leka med att skicka push -aviseringar med från en smartphone, gör den mycket mer avancerade nya SDK en dev att skicka data antingen metod mellan smartwatch och utanför mobil enhet, samtidigt som det ger vinst åtkomst till Sensorer för den extremt allra första gången.

Förutom att komma nära såväl som personligt med sensorer, kommer designers också att kunna blanda sig med röståtgärder, vilket också kommer att vara en integrerad del av upplevelsen tack vare Google -förmågan nu, liksom om du har varit ombord Android Wear eftersom de tidiga dagarna för förhandsgranskningen av designern kommer du säkert att bli glad över den stora mängden funktioner som Google har lagt till idag.

Med LG, Samsung såväl som Motorola, som alla är extremt nära att släppa den allra första omgången av Android Wear -prylar såväl som ett antal andra producerande partners, inklusive HTC såväl som ASUS, på samma sätt ombord, vad som verkar komma ihop snyggt, Förutom om Apple verkligen planerar att släppa den svårfångade “iwatch” någon gång 2014, kommer det att ha snarare några bekanta ansikten för företaget.

Du kan komma igång med SDK genom att åka hit.

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.