Digital Electronics

Apples Fifth Avenue -butiksglaspanel som är krossad av snöblåsare, orsakar 450 000 dollar i skada [Foto]

vittnen i scenen i New York rapporterar att en snöblåsare oavsiktligt har kolliderat med en av glasrutorna i Apples Fifth Avenue -butik. Det är verkligen inte ovanligt att se ett tungt snöblåsare på gatorna i New York City som en del av saneringsbesättningen som hanterar efterdyningarna av en tung snöstorm. Emellertid kommer Apple -anställda att bli lite bestörda för att se att en sådan betydande skada har orsakats på $ 450 000 glasstycket som utgör en del av butikens kända “Cube” yttre.

En Apple -anställd baserad i Fifth Avenue -butiken har enligt uppgift bekräftat händelsen och uppgav att betydande skador har orsakats på en av de glaspaneler som ligger i byggnadens sydöstra hörn. Bortsett från det faktum att Fifth Avenue-butiken har utvecklats och konstruerats som en monolitisk glasskub, tilltalar den också konsumenterna över hela världen tack vare att den är öppen sju dagar i veckan, tjugofyra timmar om dagen. Samma butiksanställd har bekräftat att olyckan inte har orsakat någon störning i shoppingaktiviteter och att butiken kommer att fortsätta fungera som normalt trots den dåligt spruckna glaspanelen.

Den välkända Fifth Avenue-butiken öppnade ursprungligen tillbaka 2006, med sena Apple-grundare Steve Jobs krediterades för designen. Efter att ha lockat besökare, konsumenter och äppelfans från hela världen tog det Cupertino -baserade företaget beslutet att återuppbygga butiken 2011 och tog bort de nittio individuella glasrutorna som bildade den ursprungliga konstruktionen och ersatte dem med femton anpassade tillverkade paneler som är synliga i dag. Apple sägs ha spenderat praktiskt taget 7 miljoner dollar av sina kontantreserver på projektet vid den tiden, även om det ser ut som om de kommer att behöva gaffla ut lite mer för att ersätta den nuvarande skadan.

När du fattar beslutet att bygga en sådan enastående struktur helt från glaspaneler, är det praktiskt taget oundvikligt att vissa väderrelaterade olyckor kan uppstå. Det knäckta glashändelsen kan läggas till ovanpå förra årets evenemang som fick den underjordiska delen av butiken att översvämmas, ett problem som delvis skylldes på det dåliga vädret och delvis på en oförutsedd dräneringsfråga. Det kommer att vara intressant att se om Apple kan få glasfönstret bytas ut utan att orsaka störningar i deras öppettider.

(Via: 9to5Mac)

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.