Qualcomms nya 3D Sonic Max-fingeravtrycksscanner är 17x större

Qualcomm avslöjade att det är nästa gen SOC: s för 2020 igår samt tillsammans med det visade det också den nya 3D Sonic Max-fingeravtrycksscannern. Den nya fingeravtrycksscannern under skärmen ger en välbehövlig uppgradering. Naturligtvis talar vi om det skannbara området. Många smartphones med fingeravtrycksskannrar i skärmen behöver individen för att placera fingret i ett visst område för att låsa upp telefonen.

Tack vare den nya sensorn som är 17 gånger större än den tidigare gen-sensorn kommer att låsa upp telefonen att bli mycket enklare. Det skulle inte behöva dig för att placera fingret på en viss plats. Istället kan nästan hela nedre halvan av skärmen användas som en fingeravtrycksscanner. Innan vi inspekterar detaljerna i den nya sensorn, om din telefon har en fingeravtryckssensor, måste du inspektera de allra bästa Android -apparna med fingeravtryckssupport.

Detaljer om 3D Sonic Max Fingerprint Scanner

3D Sonic Max Fingerprint Scanner är en ultraljudsbaserad skanner. Således använder den mycket mer säkerhet än kapacitiv såväl som optiska fingeravtrycksskannrar som vi upptäcker på många enheter. Samsung Galaxy S10-serien är en av de enda få prylarna som har en ultraljud i skärmen fingeravtryck.

För att sätta saker i perspektiv bestämde den gamla sensorn bara 4 mm x 9 mm, medan de Sonic Max -procedurerna i 20 mm x 30 mm. Dessutom kommer den större sensorstorleken att låsa upp gadgeten lite snabbare med tanke på att du inte behöver placera fingret på en viss plats. Vi kan dock behöva vänta för att testa det samt jämföra hastigheten mot prylar med optiska fingeravtrycksläsare.

Det som till och med är mycket mer fascinerande är att den större sensorn tillåter två fingeravtryck att skannas på exakt samma tid. Detta skulle hjälpa till att förbättra säkerheten i situationen som du verkligen inte vill att folk ska snopa runt din telefon.

Det finns några nackdelar med att ha en ultraljudsfingeravtrycksscanner. En av dessa problem är att användning av härdade glasskärmsskydd undviker skannern från att fungera. Individer måste köpa tempererat glas särskilt skapat för att låta ultraljudsfingeravtrycksskannrar fungera. Det förväntas att den nya 3D Sonic Max -fingeravtrycksscannern kommer att reparera problemet.

Tillgänglighet

För närvarande finns det ingen information om vilka smartphones skulle introducera med den nya 3D Sonic Max -fingeravtrycksskannern. Även om vi förväntar oss att många stora OEM-tillverkare kommer att omfamna den nya sensorn 2020. Ett företag som ryktas att använda den nya fingeravtrycksskannern i skärmen är inte ens en Android OEM. ja! du gissade det. Apple kan vara en av de få affärer som använder den nya tekniken i sina iPhones nästa år.

Vi kanske bara måste vänta några månader och se vilken smartphone -verksamhet som väljer att omfamna 3D Sonic Max -fingeravtrycksscannern för sin enhet.

Läs Nästa: Remote Unlock Windows PC med Androids fingeravtrycksscanner