Apple HomeKit-Compatible Motion Sensor ‘Elgato Eve Motion’ är nu tillgänglig

Elgato har meddelat att det senaste i sin växande linje med hemautomationstillbehör, med Eve Motion Wireless Sensor är en av de första rörelsessensorerna som är tillgängliga med support För Apples HomeKit -plattform.

Enheten, som motsvarar en liten fyrkantig låda och kan placeras inomhus eller utomhus, är i huvudsak en rörelsespårare. Elgato förväntar sig att EVE: s rörelse trådlös sensor ska användas tillsammans med andra HomeKit -tillbehör, vilket gör att användare kan skapa scener som kan utlösas av händelser.

Vad det betyder är att Eve -rörelse kan placeras i en dörr eller uppfart med automatiseringen som spelar in för att skjuta upp lite belysning när rörelse avkänns. Elgato säger att dess nya enhet fungerar med sin egen EVE-app, Apples Home-app i iOS 10, liksom andra HomeKit-kompatibla appar.

“Rörelsessensorer är en oumbärlig del av en hemautomationsinställning,” säger Markus Fest, chef för Elgato. “Med inga ledningar fäst är Eve -rörelse en mångsidig trigger för en mängd unika och kreativa scenarier.”

Eve-rörelsen använder en infraröd sensor med en 120-graders synfält och en räckvidd på 9 m eller 30 fot med 2 sekunders responstid. Naturligtvis kan dessa parametrar justeras för en mer anpassad upplevelse beroende på den plats du vill sätta in Eve -rörelsen. Kontraptionen är också IPX 3 -certifierad vilket gör den fukt och stänkbeständig, och kan användas utanför men i områden där en nedgång kan inte ta direkt kontakt med det.

Med tanke på Eve -rörelsens påståenden om att vara perfekt användbar utanför, bör användningen av Bluetooth för anslutning och inget behov av en bro noteras, liksom kravet på standard AA -batterier snarare än något som skulle behöva föras in i huset för att laddas upp.

EVE -rörelsessensorn ansluter sig till företagets befintliga produkter inklusive EVE Energy Smart Outlet, EVE -rummet inomhussensor, EVE Weather Outdoor Sensor, EVE Door & Window Sensor och EVE Light Switch. Med alla dessa och HomeKit -stöd tror vi att Eve -rörelsen har de flesta vinklar täckta!

Elgato Eve -rörelsen är tillgänglig just nu för $ 49,95.

Köp: Elgato Eve rörelsessensor med HomeKit -stöd från Amazon: $ 49,95

Du kanske också vill kolla in:

De bästa Apple HomeKit Siri-aktiverade enheter och tillbehör

Apple publicerar HomeKit Siri -kommandon, här är hela listan

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om allt det senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.